Skip to main content
0

5 tips för att bli avslappnad

By oktober 9, 2018mars 4th, 2020Inspiration

Semestern är ofta tiden då man ska få chans att koppla av från all stress och bli avslappnad, men faktum är att många istället upplever sig stressade! Det är mycket som ska hinnas med under dessa veckor – åka på utflykter, renovering av sommarhuset, släktträffar. När semestern sedan är över har du inte riktigt fått den avkoppling du eftersträvade och behövde. Någon som känner igen sig? Passa på att bli avslappnad på årets mysigaste tid – hösten. Vi ger dig 5 värdefulla tips på hur du kan bli avslappnad.

5 TIPS FÖR ATT BLI AVSLAPPNAD

1. Läs en bok – eller skriv en egen!

Låt hjärnan få utvecklas. Kanske måla eller teckna något? Är du ingen konstnär så tänk på att abstrakt konst kan vem som helst göra – konst är ju trots allt i betraktarens öga.

2. Umgås med nära och kära

Umgås med nära och kära över en fika, kanske ses och baka tillsammans? Fokus är inte att sysselsätta sig utan kärnan är att bara umgås, utan krav och måsten.

3. Åk på spa

Det finns många spa runt om i Sverige som erbjuder en stunds avkoppling, men även hotell kan ha mindre anläggningar med bastu och pool. Kanske ditt lokala badhus erbjuder en egen liten oas med just möjlighet att bli avslappnad?

4. Mys framför brasan

Hur många uppskattar inte att krypa upp framför en brasa med en varm kopp thé och bara titta in i den sprakande elden? Utanför kan det med fördel blåsa lite extra hårt och regnet piska sådär ilsket mot fönsterrutan – så som sig bör under hösten.
Du hör knappt detta, för du hör bara eldens sprakande och ser flammorna dansa runt inne i kaminen. Elden och värmen skapar en harmoni. Kika på vår vedeldade gjutgärnskamin, Oden, som både är ett billigt och miljövänligt sätt att få värme. 

bli avslappnad

5. Promenera!

Forskning visar att en så kort promenad som 30 minuter per dag ger flera hälsofördelar för kroppen. Att vandra runt bland alla löv som ligger som en tavla på marken, alla friska dofter – det kan få vem som helst att bli avslappnad.

Ta vara på denna tiden och ladda batterierna på bästa möjliga vis!

Close Menu