WEB – This textblock is hidden

Tidlösa spisar för ett värmande hem!

Inget kan vara så skönt som att komma hem till en varm brasa.
På Josef Davidssons tillverkar vi miljögodkända kaminer och vedspisar i gjutjärn, för dig som värderar design och kvalitet lika högt som mysfaktorn i hemmet. Störst i Sverige när det gäller äkta hantverk som värmer kök, stugor och vardagsrum under kalla vintrar, år efter år.

WEB – This textblock is hidden

HÖG SERVICE

Vi hjälper dig gärna!

Klarna logotyp

KÖP NU – BETALA SENARE

Dela upp din räkning med Klarna

SNABBA LEVERANSER

Levereras inom 3-5 vardagar!

WEB – This textblock is hidden

WEB – This textblock is hidden

Lär dig allt om vedspisar!

vedspis reservdelar

Reservdelar & spislera – allt du behöver veta

Många glömmer bort att även hållbara produkter behöver underhållas. En vedspis behöver kärlek och omtanke och i gengäld kommer den finnas i ditt hem under flera generationer. Följ vår enkla guide för att lära dig allt om spislera och reservdelar till vedspisen!

Lär dig allt om reservdelar »

JD 27 på ben

5 saker du ska tänka på när du ska skaffa en vedspis

Går du i “vedspis-tankar”? Att inhandla och installera en vedspis innebär i mångt och mycket en investering då den kommer att vara en del av huset och familjen under en lång tid framöver. Därför ger vi dig i dagens inlägg 5 saker du ska tänka på när du ska skaffa en vedspis.

Läs tipsen »

jd 320 ny vedspis

Skillnaden mellan en ny och en gammal vedspis

Sedan slutet på 1800-talet har vedspisarna tagit stor plats i våra kök. Än i dag finns det många gamla fina vedspisar kvar i våra hus och såklart många nytillverkade. I dag ska vi visa skillnaden på en ny och gammal vedspis. Vill du hellre se en video, klicka här.

Läs hela inlägget »

WEB – This textblock is hidden

NYHET! Känn dig säker i vinter 🔥

WEB – This textblock is hidden

kampanj Viking 40
Oden Kamin Josef Davidssons
JD 27 på ben

WEB – This textblock is hidden

Vi har det mesta till din vedspis eller kakelugn

varmugnslucka vedspis

TILLBEHÖR TILL VEDSPISAR

Att ha en vedeldad spis i sitt hem tillför många mervärden. Ännu fler kan de bli med trevliga tillbehör. Kanske vill du fullfölja stilen med bakugnsluckor? Eller njuta av spisvärmen natten lång genom att fylla ugnen med täljsten.

Reservdelssats Husqvarna 3027/3026

RESERVDELAR TILL VEDSPISAR

Har du en gammal Husqvarnaspis? Eller en Bolinder? Kanske har du en Norrahammar från 20talet? Vi har reservdelarna. På ett enkelt och snabbt sätt kan du hitta brännjärn, cisternjärn, roster eller eldfast lera till just din vedspis.

kakelugnslucka josef davidssons

TILLBEHÖR TILL KAKELUGNEN

Den klassiska kakelugnen är fortfarande ett populärt inslag i många av våra hem. Men trots sin nytta och goda kvalité slits ju även dessa vackra kreationer med tiden. I vårt sortiment hittar du Sveriges största utbud av kakelugnsartiklar.

WEB – This textblock is hidden

Beställ någon av våra broschyrer

Beställ nu för att få någon av våra broschyrer hemskickad utan kostnad.

Kökets hjältar brochyr

MOBILE – This textblock is hidden

Hitta din favorit

I årtusenden har vi människor förlitat oss till ved som värmekälla. Kanske är det därför som man känner ett större lugn när temperaturen sakta stiger och man känner den bekanta doften av eldad ved sticka i näsborrarna.Här hittar du ett brett urval av klassiska vedspisar som Smålandsspisen, Idun och Barnspisen tillsammans med Viking som har en lite modernare design. Oavsett om du letar efter en gjutjärnsspis för inmurning, en smalspis eller en fristående spis i retrostil kan vi hjälpa dig med det!

MOBILE – This textblock is hidden

vedhink josef davidssons

Vedkorg – en snygg och praktisk inredningsdetalj

Har man en vedspis eller kamin hemma så behöver man en vedkorg att lägga sina vedträn i. Vedkorgen ska gärna vara praktisk att använda, men är den dessutom snygg så fungerar den också utmärkt som trevlig inredningsdetalj.

Kolla in våra nya vedkorgar »

Spissvärta

Så svärtar du spisen på bästa sätt

För att en vedspis ska behålla sin fina lyster och fungera optimalt ska man göra en ordentlig städning ca 1 gång per år.  Rost och fläckar ger förvisso en äldre charm, men det kan på sikt förstöra spisen. Där kommer spissvärtan till undsättning!

Läs om hur du svärtar spisen på bästa sätt »

johanna berglund vedspis

Vedspisen – hemmets hjälte när strömmen går

Dricker du något gott och värmer dig framför vedspisen eller kaminen? Tänder du några ljus och hittar någon att prata med? Eller kanske grottar du ner dig i en bra bok?

Läs mer om vad du kan göra när strömmen går »

MOBILE – This textblock is hidden

JD 27 Kökmiljö vedspis
JD227 köksmiljö - Vedspis

MOBILE – This textblock is hidden

Elda miljövänligt – Så här gör du!

Att elda miljövänligt är viktigt eftersom vedeldning är en av Sveriges största källor till hälsofarliga luftföroreningar. Sot från eldning har också en negativ påverkan på vårt klimat. Men det går att elda miljövänligt. Med endast några små förändringar kan man göra stor skillnad för miljön.

MOBILE – This textblock is hidden

smålandsspisen vedspis
JD Viking 30 Vedspis
sommarstuga

MOBILE – This textblock is hidden

5 tips till dig som vill köpa en vedspis

Planerar du att installera en vedspis i ditt hem? Det finns vissa saker som man bör känna till för att kunna välja den vedspis som lämpar sig bäst. I vårt blogginlägg listar vi några punkter som du kan ha i åtanke när du ska göra ditt val. Vid frågor eller funderingar så finns din återförsäljare alltid till hands för att hjälpa dig med allt ifrån valet av vedspis till slutlig  installation av spisen.

MOBILE – This textblock is hidden

Så sköter du om din vedspis

Oavsett om du använder vedspisen kontinuerligt i ditt hem, eller bara någon enstaka gång i ditt fritidshus, så behövs en grundlig rengöring ungefär 1 gång per år. Men det finns mer saker du kan göra för att bevara din vedspis i ett så fint skick som möjligt.

MOBILE – This textblock is hidden

Beställ reservdelar och tillbehör

MOBILE – This textblock is hidden

Beställ någon av våra broschyrer

Beställ nu för att få någon av våra broschyrer hemskickad utan kostnad.

Vedspis eld

Recent Posts / View All Posts

julkalender

5 sätt att bli en prepper i världsklass

| Guider & tips, Inspiration | Inga kommentarer
Hur reagerar du i krissituationer? Lägger du dig ner lamslagen på golvet och väntar på bättre tider eller agerar du handlingskraftigt? Eller är du den som förutsett krisen och redan…
innan sotaren kommer

10 saker att förbereda innan sotaren kommer

| Guider & tips | Inga kommentarer
Alla med skorsten behöver regelbundna besök av sotare. Även brandskyddskontroll måste utföras regelbundet. Har du stenkoll på omständigheterna eller känns det snurrigt? Oroa dig inte, i det här blogginlägget tar…
hitta rätt vedspis

Nyfiken på vedspis? Se vilken modell som passar dig!

| Guider & tips, Inspiration | Inga kommentarer
Så, du har kommit fram till att ditt hem skulle bli komplett med en vedspis – vad kul! Då måste du också välja rätt modell bland mängden av alternativ. Det…
JD 27 på ben

Trevlig sommar – Öppettider sommaren 2019

| Övrigt | Inga kommentarer
Vi på Josef Davidssons vill önska er alla en trevlig sommar och passa på att flagga för våra öppettider under sommaren. Öppettider under semestertider Vecka 28 Mån-Tors 07.00-16.00 Fre 07.00-12.00…