Skip to main content
0

Josef Davidssons har semesterstängt under veckorna 28–30. Beställningar och förfrågningar som görs under perioden 8/7 - 31/7 2022 kommer inte behandlas förrän vi kommit åter den 1 augusti. Observera att inga leveranser sker under denna period.

Vi på Josef Davidssons önskar er alla en riktigt skön sommar!

Amerikanska pannkakor på vedspis

By april 6, 2018februari 12th, 2020God mat på vedspis
amerikanska pannkakor

Varför inte överraska familjen med en extra lyxig frukost till helgen genom att bjuda dem på amerikanska pannkakor? Det är inte mycket som slår att vakna upp till doften av pannkakor som gräddas på en vedspis. Genom att erbjuda lite olika tillbehör till pannkakorna så kan alla i familjen äta amerikanska pannkakor på det sätt de tycker bäst om.

Amerikanska pannkakor

Skillnaden mellan vanliga svenska pannkakor och amerikanska pannkakor är att de amerikanska innehåller bakpulver. Detta gör att de jäser under gräddningen och blir tjockare. De är också mindre än vanliga pannkakor, endast ca 12 centimeter i diameter. I USA är det vanligt att servera små korvar eller ägg och bacon till pannkakorna. I Sverige äter vi ofta våra svenska pannkakor med sylt och grädde. Dessutom brukar man ha en klick smör samt lönnsirap på pannkakorna i USA.

Recept på Amerikanska pannkakor

Recept till ca 10-12 pannkakor:

1 ägg
2 1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 msk smält smör
Smör till gräddning

Gör så här:

Börja med att vispa samman ägg och mjölk. Smält smöret och rör ner det i bunken. Blanda ihop alla torra ingredienser och vispa sedan ner dem i mjölkblandningen. Vispa tills smeten är helt klumpfri. Lägg en klick smör i stekpannan. När smöret har slutat fräsa så klickar du ut ca 1 msk smet per pannkaka. Grädda de runda små pannkakorna på medelhög värme.

amerikanska pannkakor

Servering

För att familjen själva ska kunna välja hur de vill äta sina pannkakor så är det en god idé att duka fram lite olika tillbehör på bordet. Någon kanske föredrar att äta kokt ägg och korv till pannkakorna medan en annan vill ha dem på ett mer klassiskt vis med lönnsirap, lite florsocker och färska bär.

Den som älskar allt som är sött kanske gärna äter sina pannkakor toppade med Nutella. Vill man ha ett lite hälsosammare alternativ kan man äta pannkakorna tillsammans med en kesoröra gjord på keso, nötter, äpplen och kanel. Det blir väldigt gott. Amerikanska pannkakor är mycket populära hos stora som små, och hur man vill äta dem går att variera i det oändliga.

Close Menu