Skip to main content
0

Att renovera – när gammalt möter nytt

By februari 5, 2019mars 4th, 2020Inspiration
när gammalt möter nytt

När gammalt möter nytt

Vad inspirerar dig när du inreder i ditt hus?

Allt fler väljer kärlek och ombonad framför nytt och mode. För att finna inspiration och tips kan det som omges runt omkring vara till stor hjälp. Detta kan Anna Truelsen bekräfta, som fått mycket inspiration från bland annat restauranger och hotell i sin inredningsstil.

För 10 år sedan köpte familjen sitt hus, en äldre byggnad från 30-talet som tidigare varit ett klassiskt byggt hus med torparfönster med små rum och brutet tak. Under början av 90-talet så ville den förra ägaren sätta en mer modern prägel och ett ”fuskträ”-liknande tak sattes in för att täcka det gamla pärlspontstaket. Rör till element drogs in och de rev upp det gamla plankgolvet och lade in ett nytt golv. Pärlsponten i trapphallen gömdes bakom masonit och de gamla trägolven på övre plan fick ett mer modernt golv över sig.

Familjen Truelsen som bor i huset i dag anser att den förra ägaren gjorde huset en otjänst genom att ta bort charmen med det gamla. Men å andra sidan utfördes renoveringen med stor finess och perfektion, med eldragningar och moderniseringar. Sedan familjen köpte huset har de försökt att återställa det till den äldre stilen som var. De har satt pärlspont i taken och på flera väggar, samt renoverat de gamla trägolven. De har även installerat 100åriga korspostfönster som de renoverat. Fönstren har 1+1 glas, alltså ett innefönster som man plockar ut på sommaren.

Ett nytt kök tar form 2018

Hösten 2018 tog familjen tag i att renovera kök och då följde matrum, vardagsrum och hall med på köpet då det ligger samma trägolv i alla rum.  Ett kök från HTH sattes in och en duktig snickare byggde en sekelskiftespanel med träspeglar i matrummet och det byggdes en lägre segelpanel i vardagsrummet. Väggarna målades i vackra varma grå kulörer. Golvet lejdes ut för golvslipning och blev därefter som nya.

Familjen eftersträvade ett modernt och lättskött kök. Ett kök som andas nytt men ändå harmonierar med det gamla. De valde att inte ha några överskåp för att behålla rymden i rummet då takhöjden endast är 2,27. Dessutom valde de att inte ha något kakel utan målade helt enkelt väggarna med en riktigt bra färg som tål fläckar och är lätt att torka av.

när gammalt möter nyttnär gammalt möter nytt

Nästa vecka får ni bekanta er mer med familjen Truelsen och deras nya inköp – kaminen Royal Viking.

Close Menu