Skip to main content
0

En kamin – extra värme och mysfaktor till hemmet

By november 9, 2021Guider & tips, Inspiration
En-kamin-ger-extra-varme

Känslan av att komma hem och sätta igång en brasa kan för många vara höjdpunkten på dagen.

En kamin är en effektiv värmekälla för att värma upp huset under de kyliga månaderna, och en adderande mysfaktor till hemmet. För att inte nämna att det är en räddare i nöden vid strömavbrott. Kaminen har många fördelar i ditt hem, och kan vara ett av dina bästa köp om det görs rätt.

Att planera köpet av en kamin

Oavsett om du funderar på att investera i en kamin som mysfaktor till hemmet eller för att sänka elkostnaderna långsiktigt kan det vara bra redan nu fundera på placeringen. Frågan ”vart ska vi placera kaminen för bästa fördelning av värme” är viktig att ställa innan köpet.

Varför? För att en kamin lagrar värme i rum på olika sätt, beroende på hur utrymmet runt om ser ut. Placerar man en liten kamin i ett för stort utrymme behöver du elda oftare, vilket i sin tur blir dyrare för dig. Lägg därför en extra tanke på placering, samt om det finns möjlighet för skorsten.

En investering som ger långsiktig värme och som sänker energikostnader

Att komplettera hemmet med en extra värmekälla är smart långsiktigt. Det kan hjälpa dig att undvika höga energikostnader under vintertid, men det är också ett mer hållbart alternativ om man inte vill vara beroende av elen.

Eldningen hjälper till att långsiktigt undvika skenande elkostnader, men det är även en investering som höjer värdet på huset. Beroende på dina behov och intentioner med en kamin är det viktigt att undersöka alternativen. Så att du hittar en kamin som matchar och uppfyller dina krav.

Höj mysfaktorn i hemmet med en kamin

När mörkret faller är det inte mycket som slår känslan av det sprakande ljudet, ljuset från lågorna och den extra värmen runt sig när man kryper ner under filten.

En kamin ökar både mysfaktorn och hemtrevligheten något enormt. När familjen kommer över blir det oftast den centrala platsen för alla att samlas runt, där barnen öppnar julklappar och där man skapar minnen tillsammans. En kamin tillför så mycket mer än bara låga energikostnader. Den fyller värme i hjärtat.

 

Det finns många fördelar med att äga en kamin, och oavsett vilken anledning du har när du köper din kamin så tror vi starkt på att den fyller tomrum man inte trott man haft innan. Det är inte bara en värmekälla i hemmet, utan det ger även värme i kropp och själ.

Letar du efter samlingspunkten till ditt hem? Titta gärna i vår lista av återförsäljare för att se vart du har en kamin närmast dig.

Missa inte heller att du kan signa upp dig i Värmestugan där vi ger regelbundna tips rakt i din inkorg!

Close Menu