Skip to main content
0

Feng Shui – för ett mer harmoniskt hem

By juni 24, 2019mars 4th, 2020Inspiration
Feng Shui

Läran om Feng Shui är flera tusen år gammal, man lär sig att inreda hem och arbetsplatser för att trivas bättre, öka kreativitet och uppleva mer harmoni i hemmet. Mirelle Stoor designbymirelle, vinnare i kategorin Årets Influencer Elle Decoration 2019, har tagit detta till sig och delar med sig av sina bästa tips.

Vad innebär Feng Shui?

Feng Shui är en flera tusen år gammal kinesisk lära om hur man placerar möbler och objekt i ett rum för att balansera energi och ge harmoni. Feng Shui är konsten att inreda på rätt sätt så att den livskraftiga energin “Chi” kan öka.

En av de viktigaste grunderna att tänka på i denna filosofi är att rummet inte ska vara rörigt. Har man det stökigt runt omkring sig får man helt enkelt inte den harmoni och balans man söker efter i Feng Shui.

Hur gör man?

Börja med att städa upp ordentligt överallt. Ge bort, kasta eller sälj det du inte använder. Du kommer att känna dig befriad. Behåll bara de föremål som fyller en funktion eller som du är mycket fäst vid. Detta gör man eftersom det sägs att gamla saker inte bara samlar damm utan också blockerar energi.

Feng Shui är inte bara en inredningsstil utan kan också användas på flera ställen än i hemmet, som i trädgården, arbetsplatsen och så vidare. Även en liten yta, ett bord eller hylla kan bli harmonisk. Med Feng Shui går det att skapa stora förändringar med en lite budget!

Mirelle Stoor är utbildad inom Feng Shui och har med hjälp av detta skapat det hem hon önskar och trivs i.

Jag pluggade först inredning, men kände att jag saknade något. Jag älskade det kreativa men längtade också efter att inreda för välmående, inte bara för att det skulle bli vackert. Då hittade jag Feng Shui. Jag pluggade sedan på Nordic School of Feng Shui och är fast sedan dess.

Mirelle tipsar: Så kan du inreda med enkla medel

* Ett av mina bästa budgettips när det handlar om renovering är främst att tänka till en extra gång med materialet som blir över efter en renovering. Vi byggde till exempel förvaring i vår tvättstuga av de delarna av vårt gamla kök som var fräscht och helt. Ett annat tips är att tänka på att man kan förändra mycket med bara färg. Det första vi uppfattar i ett rum är färger, nyanser och kontraster. Genom att jobba med dessa kan man förändra mycket i ett rum utan att riva ut det helt och hållet.

* Byt textilier i hemmet, det kan verkligen förändra hela intrycket i ett rum utan att man behöver köpa ett nytt möblemang. Lägg till gröna växter i alla rum, man kan tro att det inte gör så stor skillnad, men det gör det verkligen! Både atmosfären och energin blir helt annorlunda. Måla om något som du har hemma för att skapa en ny look.

* Mitt bästa DIY är att våga återanvända och måla om. Vi fick med oss en del möbler med huset vi köpte och när man tillförde lite ny färg blev detta riktiga favoriter här hemma.

* Om du behöver inspiration skulle jag rekommendera att gå på den inre känslan, vad du gillar och vad som tilltalar dig helt enkelt, så gör jag. Sociala medier inspirerar också, likväl som magasin och självklart naturen.

Köket och kristaller är favoriterna

Hemma hos Mirelle är det köket som är favoritrummet. Detta är hemmets mittpunkt som de dessutom byggt upp från grunden.

Jag älskar verkligen vårt kök. Det är ett rum vi gjorde helt från grunden och valde exakt det vi gillar och mår bra av. Här finns en blandning av det gamla och nya, ljust och mörkt, våra favoritmaterial och en hel massa matglädje.

feng shui

Något jag inte kan vara utan i vårt hem är kristaller! Vissa kanske tycker det är konstigt och udda men jag kan verkligen inte vara utan dem. Här finns kristaller i mer eller mindre varje rum. Jag kan inte heller vara utan alla mina loppisfyndade spel i trä. Det är en grej jag bara älskar av någon anledning!

Stort tack Mirelle för dina fina bilder och inspiration! Följ gärna henne på Instagram, eller besök hennes hemsida: designbymirelle.se

Close Menu