Fyra fördelar med vedspis

fördelar med vedspis

Det finns många fördelar med vedspis, men vi har sammanställt fyra särskilda punkter som garanterat kommer få dig att vilja inhandla din alldeles egna!

Fyra fördelar med vedspis

1. Mysfaktorn
En vanlig, men ändå så viktig, punkt är att en vedspis utgör nästan hela mysfaktorn i ens hem. Idag finns många olika varianter av vedspisar att tillgå, stora som små, och gör det därför möjligt för dem med mindre hus eller stuga att ha en spis. Eldens sken har inte bara värmande effekt utan skapar också ett lugn och en harmoni i hemmet. Framför brasan kan man samlas hela familjen och prata om hur dagen har varit, eller också kan man själv avnjuta ett glas vin och koppla av. Man brukar säga att vedspisen utgör hemmets hjärta och vi förstår onekligen varför.

2. Kostnadseffektivt
Med värmen vi nämnde ovan har du fått det mysigt och ombonat – och på köpet sänker du faktiskt elkostnaderna!  Många väljer att installera en vedspis i hemmet för att minska elförbrukningen. De kostar en lite större summa i början, men ger stora besparingar på sikt i form av sänkta elkostnader.

3. Utan ström? Inga problem!
Förr blev man strandsatt när strömmen gick. Bor man dessutom en bit ut på landet kan strömavbrott vara ganska vanligt förekommande, såväl under vinterstormar som åskregn under sommarmånaderna. Därför är en vedspis så bra och en av de största fördelarna är att du kan laga mat och hålla värmen inomhus – trots brist på ström. Med några vedklabbar i eldstaden så kan du smidigt göra en god gryta, soppa eller pizza. Bara fantasin hindrar dig! Tänd ett par ljus på bordet och hör stormen bråka utanför och romantiken är ett faktum. Dessutom så luktar det riktigt gott från såväl mat som knastrande ved.

Fördelar med vedspis – mer än bara praktiska skäl

4. En stilren inredningsdetalj
Förutom de praktiska funktionerna med en vedspis så är det faktiskt en riktigt ståtlig inredningsdetalj! Spisen sätter en annorlunda men ändå bekant prägel på hemmet och skapar således något unikare. När spisen inte används passar den utmärkt som avlastningsbord vid stora släktkalas där maten kan stå och hålla sig varm, eller bara som en extra förvaringsplats. I vår följetong där vi fick se vedspisar i olika människor hem användes spisen även som en slags piedestal, perfekt för julpyntet eller den somriga, handplockade, buketten.

Hur ser det ut hos er och er vedspis? Skicka gärna in era bilder till oss på info@josefdavidssons.se

 

Lämna en kommentar