Skip to main content
0

Fyra tips för inredning med en gjutjärnskamin i gammal stil

By mars 15, 2021maj 27th, 2021Guider & tips, Inspiration

Svårt att se hur en gjutjärnskamin i gammal stil skulle passa in i ditt hem?

Många upplever det som svårt att föreställa sig hur hemmet skulle se ut med någon ny inredningsdetalj eller när man vill försöka blanda olika inredningsstilar. Det kan tex handla om att man önskar en inredningsstil där man blandar gammalt och modernt, men känner sig osäker på hur man ska hitta den rätta balansen mellan dessa två stilar. En gjutjärnskamin i gammal stil kan vara ett exempel på en inredningsdetalj som hjälper dig nå den perfekta balansen mellan gammalt och modernt.

Funderar du på att köpa en gjutjärnskamin och känner dig osäker på hur denna ska passa in i ditt hem? Nedan ger vi dig fyra tips på sådant som du kan tänka på när du inreder ditt hem med en gjutjärnskamin i gammal stil.

 

Det första tipset är att titta igenom rummet och fundera på om det behöver möbleras om. Kanske ska rummet ha en helt ny funktion med gjutjärnskaminen som sin centrala punkt. Ett förslag kan vara att placera soffan eller fåtöljerna kring den varma källan. På detta sättet blir det en naturlig plats för hela familjen att samlas. Redan här är det viktigt att du kontrollerar om det är möjligt att installera kaminen där du önskar, tex måste det finnas möjlighet till ett rökuttag.

Vårt andra tips är att fundera på vilken stil du vill ha på din gjutjärnskamin. För att ge inspiration kan du ta en titt på vår gjutjärnskamin i gammal stil, Royal Viking. Har du en modernt avskalad skandinavisk inredning, så skapar kaminen en kontrast i inredningen. Men har du däremot en inredning som drar åt det mer traditionella hållet, så smälter en gjutjärnskamin i gammal stil in perfekt. Vill du istället ha en gjutjärnskamin i en modern stil är våran Oden kamin i sin tidlösa design att föredra.

Tredje tipset är att titta på vilken inredningsstil som du redan nu har i rummet som kaminen ska placeras i. Är det redan mycket möbler och detaljer som är i gammal stil eller är det mycket som är modernt? Vilken av dessa stilar vill du förstärka? Kanske är det så att du för enkelhetens skull först installerar din gjutjärnskamin. Sedan byter du successivt ut möbler, föremål, mattor och textilier till det känns rätt. Det finns inga regler att följa utan det är din egen inre känsla som du ska följa. När du tycker att det känns rätt då är det rätt!

Vårt sista tips är egentligen inget tips, utan istället en uppmaning som gäller vi installation av alla kaminer oavsett stil. Vid installation av en kamin behöver du göra en bygganmälan till kommun. Kontakta din kommun om du känner dig osäker på hur du ska göra.

Det är inte så komplicerat som det låter

Det kan låta som att det är många faktorer som spelar roll när det handlar om att inreda med en gjutjärnskamin i gammal stil. I många fall räcker det bara att hitta en plats där kaminen får gott med plats och blir en central plats i ditt hem. En kamin i gammal stil skapar den där mysfaktorn som man gärna vill samtidigt som den blir kronan på verket i ditt hem. Läs gärna mer om våra gjutjärnskaminer i gammal stil här.

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev längre ner på sidan för att ta del av tips och inspiration!

Close Menu