Inredningstrender 2018

By mars 8, 2018 Inspiration
inredningstrender 2018

Inredningstrender 2018 – hur vill vi att det ska se ut i våra hem? Kallt, minimalistiskt och avskalat eller varmt, ombonat och mysigt? Man skulle nog kunna säga att det som är hetast just nu, är en fin mix av båda. En balans mellan det avskalade och det jordnära. I den hektiska tid vi lever i så är avkoppling och rofylldhet något som vi eftersträvar. Hemmet är den plats där vi vill känna att vi verkligen trivs, kopplar av och mår bra.

Inredningstrender just nu

Vi på Josef Davidssons har spanat in vad som gäller nu 2018. Vi har märkt att man gärna satsar på att skapa en harmonisk atmosfär i hemmet. Den ljusa skandinaviska stilen är fortfarande populär men ger nu också plats åt naturnära nyanser som brunt, beige och rosa. Det blir allt vanligare att man har miljön i åtanke och gör väl genomtänkta inköp. Det är färre möbler och inredningsprylar där hemma. Det som man väljer att köpa har bra kvalitet och lång hållbarhet. För att få en inredning att kännas komplett använder man sig utav kontraster. Detta kan vara något unikt och/eller personligt som sticker ut; en iögonfallande detalj som sätter pricken över i:et och gör att rummet känns komplett. Mycket stora gröna växter och en mix av olika naturmaterial gör att hemmet känns harmoniskt och jordnära – ett hem där man kan koppla av.

royal viking - inredningstrender

Eldstad på listan – Inredningstrender 2018

Att installera en vedspis eller kamin i bostaden blir vanligare för varje dag. Eldstaden är det perfekta sättet att få ett hem att kännas varmt, mysigt och välkomnande. Det är inte mycket som slår att komma hem efter en stressig dag på jobbet och slå sig ner i favoritfåtöljen med en kopp te framför den sprakande brasan.

På listan Inredningstrender 2018 platsar absolut eldstaden. En brasa ger oss lugn, sprider värme och får oss att känna oss närmre naturen. Eldstaden är dessutom ett typexempel på en inredningsdetalj som blir en iögonfallande kontrast mot övrig inredning. Såväl en vacker vedspis som en kamin gör det där ”lilla extra” och får ditt hem att kännas både personligt och hemtrevligt.

Lämna en kommentar