Skip to main content
0

Inredningstrender 2019

By januari 9, 2019mars 4th, 2020Inspiration
inredningstrender 2019

Hur ser inredningstrenderna ut under 2019? Vi gör en djupdykning i ämnet och ger de bästa tipsen för ett mysigt, modernt och ombonat hem!

Inredningstrender 2019

  • Torkade blommor gör come back! Efter att ha spenderat många timmar på torget varje helg i jakt på nya snittblommor ser man nu att trenden börjar att vända. Framförallt är pampagräs något som verkar ha tagit över sociala medier. Även fejkade blommor gör plats tillsammans med de äkta och de torkade. En mix av allt!
  • Grövre möbler. Nätt och tunt börjar sakta gå mot det mer robusta hållet, speciellt när man ser till bordskivor. Bordskivorna får även gärna vara i olika former och behöver inte vara fyrkantiga eller ovala.
  • Bränt, gyllene och rostbrunt är alla färger som är inredningstrender 2019. Byt ut gardiner och kuddar mot dessa jordnära färger.
  • Mer kontraster och “popp” på väggar, tavlor och mattor istället för ton går mot ton. Mer abstrakt och mer lekfulhet ser man mycket bland inredningstrender 2019.
  • Trä är påväg tillbaka! Att blanda olika träslag och ha inslag av rotting är trendigt. Furu, ask och bok syns allt mer och dess kallare träslag passar utmärkt med de naturliga färgerna vi nämnde ovan.
  • Bland inredningstrender 2019 ser man även att högblanka ytor kommer tillbaka och byter ut de matta. Även blanka metaller, så som silver, dyker upp allt mer i hemmet och knuffar undan den populära mässingen. Silvret blir en neutral och självklar del i hemmet med träinslag och färgkontraster.

Inredningstrender 2019 – hållbar istället för utbytbar

Hållbarhetstrenden märks av allt mer och vi ser ett mer långsiktigt perspektiv när vi inreder och i våra materialval. Naturmaterial och en känsla av enkelhet är tydliga inredningstrender även 2019. Trä och sten blandas med detaljer med hantverk som stickade kuddar och handgjorda filtar.

Trender kommer och går och man ska välja det man trivs bäst med, det ger oftast det mest personliga hemmet. En vedspis eller en kamin kommer aldrig vara känslig för inredningstrender och kommer alltid vara hemmets “mitt i prick”.

inredningstrender 2019

Se vårt utbud av vedspisar, tillbehör och kaminer här.

Close Menu