Vedspisar och braskaminer är en del av vår historia

Känslan av den levande elden har faschinerat oss människor i årtusenden och fortsätter att göra det. Det är faktiskt den som gör oss till människor så kanske är det inte någon tillfällighet att dagens vedspisar och braskaminer för detta arv vidare. Vi är den enda varelsen på planeten som kontrollerar eldens urkraft.

Braskaminen i det moderna hemmet

Braskaminen har en viktig plats i vår moderna tid som annars präglas av helt andra saker. En sprakande och värmande braskamin ger inte bara extra krydda till ditt hem utan braskaminen sprider också lugn och harmoni. Med Braskaminer från Josef Davidssons ser du elden då de flesta kaminerna har generösa fönster. Våra braskaminer har också en hög verkningsgrad vilket betyder att din braskamin utöver trivsel också sprider värme i ditt hem. För en ännu effektivare uppvärmning väljer du till en fläkt till din braskamin.

Vedspisen en räddare i nöden

Vedspisen ger inte bara mat på bordet utan sprider också värme utan ström. Våra mer traditionella vedspisar Smålandsspisen 1896, Smålandsspisen 28, Idun No 1 och Viking 30 har en slitstark och robust konstruktion som ger en trygg och mysig värmekälla i många år framöver. Viking 40, Viking 60 och Viking 75 ingår i vårt senaste sortiment med österrikiska kvalitetsspisar som är vår tids moderna vedspisar där mysfaktorn värderas lika högt som kvalitet, design och funktion. Det är med stolthet som vi på Josef Davidssons tar vedspisen med in i framtiden och för arvet vidare till nästa generation.