Vårkampanj!
Under hela April och Maj har vi kampanjpriser på våra moderna spisar
Viking 40, Viking 60 & Viking 75

höstkampanj viking 40

Viking 40

Nu 19 950:-
inkl moms

Ord pris 21 450:- inkl moms

höstkampanj viking 60

Viking 60

Nu 27 495:-
inkl moms

Ord pris 29 495:- inkl moms

höstkampanj viking 75

Viking 75

Nu 28 495:-
inkl moms

Ord pris 30 495:- inkl moms

höstkampanj
höstkampanj
höstkampanj
vedspis jd 27

Så, du har kommit fram till att ditt hem skulle bli komplett med en vedspis – vad kul! Då måste du också välja rätt modell bland mängden av alternativ. Det är inte det enklaste beslutet att fatta.

Här får du lite vägledning till att hitta den modell som passar just dig »

4 anledningar till varför du bör ha en vedspis hemma i köket

→  Myset

En vedspis är så mycket mer än en gammal spis i hörnet. Värmen som sprider sig i rummet och knastrandet från elden ger en helt ny nivå av myskänslor. Har du haft en vedspis hemma vet du precis vad vi pratar om.

→ Matlagningen

Du kan också, utöver att få värme, laga mat på din spis. Detta är smidigt när du till exempel ska värma lite vatten och inte orkar sätta på elspisen.

→  Inredning

Detta är ju såklart en smaksak. Men det är både snyggt och praktiskt med vedspis. Traditionellt tycker många att vedspisen passar i äldre kök och gamla hus, men det går även att ha en vedspis i ett nybyggt kök eller hus. I dag finns en så kallad uteluftsanslutning på nya vedspisar vilket innebär att även om ditt hus är riktigt tätt går det att få in luft utifrån till spisen. Läs mer om uteluftsanslutning här.

→  Om strömmen går

Om strömmen går och du har en vedspis hemma behöver du inte oroa dig för varken värme eller mat. Varför vi värdesätter vedspisen högre än en kamin är just detta. Kaminen ger dig endast värme, men hur värmer du vattnet? Hur lagar du din mat? På vedspisen såklart!

ved

Välj rätt ved att elda med

Vill man ha torr och fin ved att elda med till vintern så gäller det att planera. Att hugga veden mellan november och mars är bra för på så sätt undviker man savstigningen då fukthalten i träet ökar.

braskamin

Vanliga frågor som rör ditt köp av eldstad

Har man planer på skaffa sig en eldstad så kan det vara mycket frågor som dyker upp. I det här inlägget svarar vi på några vanliga frågor som vi ofta får kring köp av en eldstad.

sommarstuga

Skillnaden mellan en ny och gammal vedspis

Sedan slutet på 1800-talet har vedspisarna tagit stor plats i våra kök. Än i dag finns det många gamla fina vedspisar kvar i våra hus och såklart många nytillverkade. I dag ska vi visa skillnaden på en ny och gammal vedspis.