Köksartiklar från Skeppshults gjuteri

By februari 8, 2018 februari 12th, 2018 Inspiration
skeppshults gjuteri

Skeppshults gjuteri i Småland är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som producerar hushållsprodukter i gjutjärn. Sedan 1906 har de handgjutit sina produkter enligt gamla traditioner. Varje detalj gjuts i en unik sandform som sedan slås sönder, vilket gör att varenda skepphultsprodukt blir unik och inte den andra exakt lik.

”Stolt hantverk från vårt gjuteri i de småländska skogarna”
– Skeppshults gjuteri

Skeppshults gjuteri hos Josef Davidssons

I vår webshop har vi köksartiklar från Skeppshults gjuteri. Stekpannorna är tillverkade i gjutjärn, trä, stål och inbränd olja. Detta är robusta stekkärl som fungerar på alla värmekällor. De har en naturlig non-stickyta som förbättras ju mer man använder den, vilket innebär att Skeppshults stekkärl kommer att hålla år efter år, från generation till generation. Stekkärlen är konkavt precisionssvarvade i botten så att de ska stå stabilt på spisen även då värmen är mycket hög. På så sätt kompenserar de för metallens utvidgning vid upphettningen och blir inte runda i botten när de är upphettade.
skeppshults gjuteri stekpanna

Traktörpanna

Ett exempel är denna traktörpanna med handtag tillverkade i valnöt som effektivt isolerar värme. Pannans botten är 5 mm tjock för att sprida värme jämnt och få en fin stekyta. Den är 25 cm och väger 3 kg.

Varför välja gjutjärn från Skeppshults gjuteri?

Produkter från Skeppshults innehåller endast rena naturliga råvaror och är ett naturvänligt och hälsosamt alternativ till dagens plastbelagda aluminiumpannor. De som använt Skeppshults gjutjärn vid matlagning märker tydligt fördelarna med inbränt gjutjärn, fördelar som är svåra att förbise när man väl upplevt dem.

  • God och jämn värmeledning
  • Fungerar på alla värmekällor
  • Stekytan
  • Svensktillverkat
  • Hantverk, varje produkt är unik
  • Lång livslängd, 25-års garanti
  • Endast naturliga råvaror, därav helt återvinnbara.
  • Bättre egenskaper med användande.
  • Svarvad botten

Har du frågor eller funderingar kring ditt val att stekpanna eller annan köksartikel, tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna!

info@josefdavidssons.se

Lämna en kommentar