Skip to main content
0

Köksinspiration: Lantlig inredning

By maj 18, 2018februari 12th, 2020Inspiration
lantlig inredning lantligt

Lantlig inredning är mycket populär. Denna inredningsstil är bred vilket gör att två bostäder inredda i lantlig stil sällan liknar varandra. Exempelvis så kan man inreda i lantlig traditionell stil eller mer åt det modernt lantliga hållet. Många väljer idag att kombinera det skandinaviskt avskalade och moderna med några väl utvalda vintagedetaljer i lantlig stil. Det som gör denna inredningsstil så omtyckt, är för att den lantliga känslan får bostaden att kännas så välkomnande och hemtrevlig.

Lantlig inredning i köket

Köket är hemmets hjärta – platsen där man samlas med sina nära och kära och umgås kring dagens måltider och matlagning. Genom att inreda köket i lantlig stil så förhöjer man den hemtrevliga känslan ytterligare och det kommer att kännas ännu mer trivsamt. Detta blir en del i hemmet där man kan koppla av, ta det lugnt och må bra.

Val av köksluckor är viktigt för att få den lantliga känslan i köket. Så välj ut dina köksluckor med omsorg. Pricken över i:et i ett lantligt kök är en vacker vedspis. Enbart synen av en vedspis gör att köket känns trevligt och mysigt. Tänder man spisen för att laga mat eller baka bröd, så kommer du även kunna njuta av en härlig doft som sprider sig i ditt kök.

fotograf_jennyunnegard_lantligtkok
Foto: Jenny Unnegård

Tips på lantlig inredning

Vissa väljer att inreda någon del av hemmet i lantlig stil, medans andra går “all in” och inreder hela sin bostad. Allra vanligast är att man mixar gammalt och nytt, väljer ut guldkorn och skapar sin egen personliga stil med lantlig känsla.

  • Material – Inred med naturmaterial som trä och sten, detta är basen i lantlig inredning.
  • Växter – Snåla inte med växterna. Mycket gröna växter, blommor och kryddor gör att ditt hem får en härligt lantlig känsla.
  • Öppna hyllor – Sätt upp några rejäla trähyllor på väggarna. På dem kan du stapla allt i från dina kaffekoppar till växter och kryddor.
  • Vintage – Är du förtjust i den traditionella lantliga stilen så kan du kika runt på olika loppmarknader och second hand butiker. Här kan du fynda allt i från stolar till koppar, speglar och ramar i lantlig stil.
  • Tallrikshylla – Sätt upp en tallrikshylla på väggen i köket där du kan placera ditt vintageporslin. Detta ger ditt kök en rejäl touch av traditionell lantlig stil.
Close Menu