KUNSKAP OCH INSPIRATION

Här hittar du tips och vägledning inför ditt köp eller renovering av vedspis. Vi tipsar även om hur du ska sköta om spisen och hur du byter reservdelar. Lär dig hur du eldar rätt och miljövänligt, hur du torkar veden och bygger en egen kåpa. Här hittar du förhoppningsvis svar på frågor du har kring vedspisar eller får mer inspiration. Hör av dig om du har andra frågor, vi hjälper gärna till!

Klicka här för mer inspiration »

Följ med oss i vår serie “Elda i vedspis med Peder Edvinsson”. Peder beskriver och visar bland annat hur man ska elda rätt och hur man byter reservdelar. Han visar hur man ska elda säkert och berättar vad som är viktigt att tänka på vid köp av vedspis.

Peder förklarar: Detta bör du göra om det ryker in från vedspisen

Peder förklarar: Så byter du reservdelar och lera i din vedspis

Peder förklarar: Så ska du göra för att elda rätt i din vedspis

Peder förklarar: Viktiga saker att tänka på vid köp av vedspis

Peder förklarar: Så här eldar du säkert i din vedspis

vedspis eller kamin

Vedspis eller kamin – vad ska jag välja?

En levande eld är svår att motstå. Men bland den uppsjö av tillgängliga modeller, stilar och olika prisklasser – hur ska du kunna bestämma dig för om det är vedspis eller kamin du ska skaffa? Oroa dig inte, i den här artikeln guidar vi dig till rätt beslut!

Börja med att fundera på varför du vill ha en vedspis eller en kamin och vad den ska fylla för funktion i ditt hem. Ska den enbart vara den vackraste av prydnader? En komplett värmekälla? Eller ett tillskott till din befintliga lösning? Vill du ha något stabilt att kunna laga mat på om elen skulle gå?

reservdelar till vedspisen

Reservdelar & spislera – allt du behöver veta

Många glömmer bort att även hållbara produkter behöver underhållas. En vedspis behöver kärlek och omtanke och i gengäld kommer den finnas i ditt hem under flera generationer. Följ vår enkla guide för att lära dig allt om spislera och reservdelar till vedspisen!

så blir du en prepper

5 sätt att bli en prepper i världsklass

Hur reagerar du i krissituationer? Lägger du dig ner lamslagen på golvet och väntar på bättre tider eller agerar du handlingskraftigt? Eller är du den som förutsett krisen och redan förberett dig? Om det sistnämnda stämmer in på dig är du redan en prepper – och om du inte är där än visar vi hur du kan blir en med bara några enkla steg!

när gammalt möter nytt

Att renovera – när gammalt möter nytt

Vad inspirerar dig när du inreder i ditt hus? Allt fler väljer kärlek och ombonad framför nytt och mode. För att finna inspiration och tips kan det som omges runt omkring vara till stor hjälp. Detta kan Anna Truelsen bekräfta, som fått mycket inspiration från bland annat restauranger och hotell i sin inredningsstil.

Inspirationsfilm