0

Laga mat på vedspis

By december 19, 2017mars 4th, 2020God mat på vedspis, Inspiration
laga mat på vedspis

Alla tänker inte på att man kan laga mat på vedspis. I många hem betraktas vedspisen snarare som något som bidrar till mysfaktor i hemmet. Det är trevligt att elda i den och lyssna till det sprakande ljudet. I vissa hem fungerar den endast som en charmig inredningsdetalj eftersom den är vacker att titta på och bär på en historia.

Laga mat på vedspis

Många eldar i sin vedspis för värmens skull. Vill man vara lite miljösmart så kan man även passa på att laga mat i den samtidigt som den sprider sin värme. Då tar man tillvara på energin och slår två flugor i en smäll; värme och mat på bordet.

Laga mat på vedspis när strömmen går

Berit är en av dem som vet att det går fint att laga mat på vedspis. Hon blev nämligen så illa tvungen när hon blev utan ström under en flera dagars lång storm. Vedspisen som var ett arv från makens föräldrar fick nu komma till användning. Tidigare hade Berit eldat i vedspisen vid enstaka tillfällen men aldrig provat att laga mat på den. Men det visade sig att det var smidigare än vad Berit trodde att det skulle vara. Hon provade sig fram för att hitta rätt temperatur genom att flytta pannan över järnhällen. Hon märkte att det högra hörnet hade lägst temperatur och precis över eldhärden blev det riktigt hett. Berit provade att laga alltifrån pannkakor till köttbullar på spisen och det blev jättegott. Hon bjöd till och med hem grannar på middag vid några tillfällen och även de tyckte att det var väldigt gott och att vedspisen gav en hemtrevlig känsla.

Vill du också ha en vedspis hemma för att den ger en mysig känsla eller för att du helt enkelt vill vara förberedd om strömmen går, så kan du kika in vårt utbud av fina vedspisar.

Du kanske har något tips eller historia kring att laga mat på vedspis? Vi tycker alltid att det är spännande och intressant att höra folks berättelser så maila oss gärna: [email protected]

Lämna en kommentar