Nya JD Idun No 1

Naturlig värme – Avancerad teknologi

Äntligen är vår älskade Idun tillbaka. Nu med uppdaterad förbränningsteknik och ny eldstad. Idun No 1 är testad i Sverige och är godkänd för Eko Design. Nu ingår Idun i JD-serien och kommer därför att kallas för JD Idun No 1. Genom att vidareutveckla den ursprungliga modellen av Idun No 1 har vi lyckats behålla Iduns karaktäristiska utseende samtidigt som vi maximerat täthet och funktion. Stommen gjuter vi på ett noga utvalt gjuteri i Danmark och samtliga plåtdetaljer tillverkas lokalt, med montering för hand i småländska Reftele. Innanför eldstadsluckan har vi använt den senaste förbränningstekniken och tack vare den traditionella stilen passar det att installera spisen i alla typer av kök och stugor.

Några av nyheterna hos JD Idun No 1

  • Uppdaterad eldstad – Nu bättre förbränning än någonsin!
  • Smidig och lättillgänglig sotlucka
  • Spiralhandtag och spisbåge i rostfritt borstat stål
  • Uteluftsanslutning under spisen
  • Ø125 mm rökrörsanslutning både uppåt och bakåt
  • Möjlighet att reglera tilluft via reglaget under eldstaden
  • Traditionella kokplattor med tätningssnöre för extra täthet
jd idun no 1 vedspis framsida och sida

WEB ONLY – this textblock is hidden

jd idun no 1 vedspis
JD Idun No 1 vedspis
jd idun no 1 vedspis

Ladda ner broschyren för JD Idun No 1

Fyll i formuläret så skickar vi broschyren till din mail

4 anledningar till varför du bör ha en vedspis hemma i köket

→  Myset

En vedspis är så mycket mer än en gammal spis i hörnet. Värmen som sprider sig i rummet och knastrandet från elden ger en helt ny nivå av myskänslor. Har du haft en vedspis hemma vet du precis vad vi pratar om.

→ Matlagningen

Du kan också, utöver att få värme, laga mat på din spis. Detta är smidigt när du till exempel ska värma lite vatten och inte orkar sätta på elspisen.

→  Inredning

Detta är ju såklart en smaksak. Men det är både snyggt och praktiskt med vedspis. Traditionellt tycker många att vedspisen passar i äldre kök och gamla hus, men det går även att ha en vedspis i ett nybyggt kök eller hus. I dag finns en så kallad uteluftsanslutning på nya vedspisar vilket innebär att även om ditt hus är riktigt tätt går det att få in luft utifrån till spisen. Läs mer om uteluftsanslutning här.

→  Om strömmen går

Om strömmen går och du har en vedspis hemma behöver du inte oroa dig för varken värme eller mat. Varför vi värdesätter vedspisen högre än en kamin är just detta. Kaminen ger dig endast värme, men hur värmer du vattnet? Hur lagar du din mat? På vedspisen såklart!

jd idun no 1 vedspis
ved

Fin ved att elda med

Vill man ha torr och fin ved att elda med till vintern så gäller det att planera. Att hugga veden mellan november och mars är bra för på så sätt undviker man savstigningen då fukthalten i träet ökar.

braskamin

Vanliga frågor som rör ditt köp av eldstad

Har man planer på skaffa sig en eldstad så kan det vara mycket frågor som dyker upp. I det här inlägget svarar vi på några vanliga frågor som vi ofta får kring köp av en eldstad.

prepper

Vedspisen – Prepperns bästa vän!

Att vara förberedd på att klara sig om det skulle inträffa en kris eller katastrof är något som allt fler personer börjat fundera kring. Det behöver inte vara globala händelser som krig eller pandemier, utan ett strömavbrott under februari som varar i 48 timmar kan vara allvarligt nog. Då kan vedspisen vara en stor hjälp.