Nya vedspisar kommer slå stort

– Här får du 4 anledningar till att du bör ha en vedspis hemma

→  Myset

En vedspis är så mycket mer än en gammal spis i hörnet. Värmen som sprider sig i rummet och knastrandet från elden ger en helt ny nivå av myskänslor. Har du haft en vedspis hemma vet du precis vad vi pratar om.

→ Matlagningen

Du kan också, utöver att få värme, laga mat på din spis. Detta är smidigt när du till exempel ska värma lite vatten och inte orkar sätta på elspisen.

→  Inredning

Detta är ju såklart en smaksak. Men det är både snyggt och praktiskt med vedspis. Traditionellt tycker många att vedspisen passar i äldre kök och gamla hus, men det går även att ha en vedspis i ett nybyggt kök eller hus. I dag finns en så kallad uteluftsanslutning på nya vedspisar vilket innebär att även om ditt hus är riktigt tätt går det att få in luft utifrån till spisen. Läs mer om uteluftsanslutning här.

→  Om strömmen går

Om strömmen går och du har en vedspis hemma behöver du inte oroa dig för varken värme eller mat. Varför vi värdesätter vedspisen högre än en kamin är just detta. Kaminen ger dig endast värme, men hur värmer du vattnet? Hur lagar du din mat? På vedspisen såklart!

Nya vedspisar - JD227 köksmiljö
Nya vedspisar - JD27 köksmiljö - Lantligt kök
Nya vedspisar - JD227 köksmiljö

Två nya vedspisar lanseras - passar såväl moderna som klassiska kök

Få perioder i vår tideräkning har haft så stark utveckling som de senaste 150 åren. Listan över tekniska och vetenskapliga erövringar är lång. Men bara ett fåtal har överlevt till våra dagar, utan att hamna på soptippen eller museum. En av dem är den vedeldade gjutjärnsspisen, som revolutionerat hela vårt förhållningssätt till matlagning, trygghet och värme. Idag är vi otroligt stolta över att kunna presentera två nya vedspisar.

Nytänk kring traditionella vedspisar - Nya JD 27 & JD 227 finns hos din återförsäljare

Den klassiska vedspisen är till stor del sig lik men har också kompletterats med en glaslucka för att öka mysfaktorn. JD 227 kommer i stilren ny design och JD 27 är inspirerad av 20-talets vedspisar med ornament. Spisarna är helt nyutvecklade från grunden där vi använt erfarenheten av många års renovering av gamla spisar. Vi har plockat godbitarna och här är resultatet. Innanför luckan sitter den senaste förbränningstekniken och med en ny glaslucka och stekhäll passar spisarna att installeras i alla typer av kök och stugor. Stommen gjuts i Danmark och samtliga plåtdetaljer tillverkas lokalt, med montering för hand i småländska Reftele.

Den nya kokplattan är utvecklad för ännu effektivare värmeupptagning och tätare eldning. Du hittar också ett nytt smidigt vred för reglering av uteluft. Designen har förfinats och nu finns inga synliga skruvar på överdelen.

JD 27 & JD 227 – inspirerade av 20- och 50-talets vedspisar

Ett nytänk har givit JD27 & JD227 en hel stekhäll för maximal täthet och funktion. En glasad eldstadslucka ger elden ett härligt sken. Stekhällen går även att få i keramiskt glas. Stor bakugn med tak klätt med 15 mm täljstensskiva för jämnare ugnstemperatur och längre värmehållning. Fylls ugnen med en täljstenssats håller den värmen en hel natt. Skorstensanslutning bak- eller upptill. CE-märkt och möter dagens miljökrav.