Skip to main content
0

Lapptussan, Emma Sundström ger inredningstips

By maj 28, 2019mars 4th, 2020Inspiration
Emma sundsström vedspis

Emma Sundström har ett Instagramkonto som inspirerar och verkligen får en att vilja packa väskan och flytta in direkt. Vad är hemligheten bakom? Kan man bevara ett gammalt trägolv från 1932? Vi har svaren!

Vad är du extra stolt över i ditt hem?

Något som vi är riktigt glada över är att vi har kunnat rädda våra trägolv i gran som är original sedan huset byggdes 1932 (!) Vi har slipat det själva och sedan behandlat det med hårdvaxolja. Detta gjorde att de blev som nya.

”Det är inte alla som har björkstammar inomhus”

Något som verkligen sticker ut i vårt hem och något jag bara måste ha är de tre björkarna som jag kilat fast mellan tak och golv. Dessa vill jag aldrig göra mig av med! Det är inte alla som har björkstammar inomhus, men de är riktigt dekorativa må jag säga! De passar bra in, särskilt då jag inspireras av allt som har med naturen att göra, oavsett årstid så finns det så fina miljöer, färger och former!

Emmas bästa inredningstips

  • Istället för att köpa nytt, prova att måla det du redan har hemma! Färg kan göra stor skillnad, och till en relativt billig peng. Passa på att byta ut handtag på skåp och byråer, det kommer kännas som en helt ny möbel. Oftast är det stora kostnader om man skulle anlita en hantverkare, mycket kan man göra själv så som att måla och tapetsera.
  • Besök loppisar, gårdsauktioner och köp&sälj-sidor på internet. Där kan man fynda fina möbler men ändå komma undan till en billig peng.
  • Måla dina nya fynd, eller de du redan har, i samma kulör som övriga möbler. Detta skapar en harmoni i inredningen och det ser ut som de är menade för varann – trots att de är omaka!
  • En riktigt bra soffa eller säng är värt att investera i.
  • Tycker man att det är tomt på väggarna kan man fylla ut den med ett hyllplan och konsoler som man redan målar i samma färg som väggen. Då får du mer liv i väggen och samtidigt mer plats för förvaring.

Att använda samma kulörer ger liv

Emma återkommer till poängen om hur bra det är att måla om sina möbler, med en bra färgskala och lite tålamod kan man få det riktigt bra. Själv har hon målat om såväl köksluckor, köksoffa och stolar i samma färg för att sedan använda en ljusare nyans på väggarna. Som extra touch har hon använt ett äldre skåp för att skapa kontraster. ”Det är även fint att bryta av med ett annat material, därför har vi valt ett köksbord i trä”.

Hade Emma inte hade tagit fram målarpenseln så hade köket ni ser nedan prytts av väggar med småblommigt mönster, med vita köksluckor, röd soffa, grönt skåp och svarta stolar.

”Rätt spretigt om du frågar mig!” Avslutar Emma. Och visst är det svårt att tänka sig något annat när man ser de fina bilderna?

Stort tack Emma för dina fina bilder och dina inredningstips! Följ gärna henne på instagramkonto @lapptussan för att få mer inspiration. Hon har även en webbshop

Hemma hos Emma Sundström

Close Menu