kundvagn

  • Du har inga produkter i varukorgen.
Välkommen till Josef Davidssons Eftr. Logga in som återförsäljare här!
  • sv
Language  

Nya regler som rör vedeldning

Nya regler som rör vedeldning

By Jan 24, 2018 0 comment
nya regler som rör vedeldning

Boverket har nya regler som rör vedeldning. Dessa träder i kraft 1:a juli 2018. Många har nu frågor och funderingar kring de nya reglerna och undrar om detta kommer att gälla även den vedspis eller kamin som de har hemma. I detta inlägg hjälper vi till att reda ut några frågor kring detta.

Nya regler för utsläpp från vedeldning

De nya regler som rör vedeldning gäller för kaminer, pannor och vedspisar som eldas med pellets eller ved. Anledningen till de nya reglerna är att man vill minska på utsläppen av rökgaser som uppkommer i samband med vedeldning. Reglerna gäller vid en nyinstallation av en kamin, vedspis eller panna som eldas med pellets eller ved. Med andra ord gäller det i de fall då man vill installera en kamin, panna eller vedspis i en byggnad där det inte funnits en sådan tidigare. Detta gäller även vid nybygge eftersom det då blir en så kallad nyinstallation. Du som idag har en vedspis, panna eller kamin installerad som eldas med pellets eller ved, berörs inte av de nya reglerna. Mycket information kring de nya regler som rör vedeldning finns att läsa på Boverket.se.

”Reglerna för kaminer och pannor som eldas med pellets och ved ändras till sommaren. Anledningen är att utsläppen av rökgaser från vedeldning ska minskas. Du som redan har till exempel en vedspis eller kamin i byggnaden berörs inte av ändringarna.”
– Boverket

Nya regler som rör vedeldning gäller:

  • Fastbränsleeldade pannor
  • Braskaminer
  • Pelletseldade kaminer
  • Insatser
  • Köksspisar
  • Kökspannor

nya regler som rör vedeldning

Vad gäller för nyproducerade kaminer och vedspisar?

Det som skiljer nya spisar från gamla är den nya förbränningstekniken. Hos oss på Josef Davidssons är alla vedspisar som vi säljer miljögodkända och godkända enligt EN 12815. Våra vedspisar och kaminer är uppdaterade och klarar kommande utsläppskrav.

Har du frågor och funderingar kring de nya regler som rör vedeldning är du välkommen att kontakta oss, vi hjälper dig gärna!

info@josefdavidssons.se

Share this Post!

Related post