Nya vedspisar med nostalgisk touch

nya vedspisar

Vi har fått in en hel del nyheter till Josef Davidssons som förgyller hemmets alla vrår. Ta en kik på våra nya vedspisar JD 27 och JD 227!

Nya vedspisar  – inspirerade av 20-talets och 50-talets vedspisar

Våra nya vedspisar JD27 & JD227 har en hel stekhäll för maximal täthet och funktion. JD 227 är en stilren spis, inspirerad av 50-talets spisar utan ornament. Ugnsluckan öppnas på denna spis nedåt likt de äldre spisarna i den generationen.

JD 27 har inspirerats av 20-talets modeller med ornament. Detta är en spis i hög kvalité där luckorna öppnas och stängs smidigt med fjäckerlås.

Dessa vedspisar har en glasad eldstadslucka som ger inblick till eldens härliga sken. Stekhällen går även att få i keramiskt glas. De har en stor bakugn med tak klätt med 15 mm täljstensskiva för jämnare ugnstemperatur och längre värmehållning. Fyll ugnen med täljstenssats och den sprider värme i huset under hela natten!
Dessutom har de skorstensanslutning bak- eller upptill och är naturligtvis CE-märkt för att tillgodose dagens miljökrav.

Innanför luckan sitter den senaste förbränningstekniken och med en ny glaslucka och stekhäll passar spisarna att installeras i alla typer av kök och stugor.

nya vedspisar

Stommen gjuts i Danmark och samtliga plåtdetaljer tillverkas lokalt, med montering för hand i småländska Reftele. Den nya kokplattan är utvecklad för ännu effektivare värmeupptagning och tätare eldning. Du hittar också ett nytt smidigt vred för reglering av uteluft. Designen har förfinats och nu finns inga synliga skruvar på överdelen.

Tillbehör till nya vedspisar

Denna grillpanna är speciellt gjord för JD 27 & JD 227. Kan användas på spisplattan och även direkt mot elden.

Förstärk den exklusiva känslan i hemmet med handtag i porslin. Porslinet blir inte varmt när det eldas och dessutom är de riktigt snygga! Passar till JD 227.

Med nätta vedspisar behöver man inte bo i ett slott för att kunna njuta av sprakande eldar. Till dessa nya vedspisar finns benstativ att köpa till, praktisk lösning för små ytor!

nya vedspisar

För att se hela vårt utbud, klicka här.

Lämna en kommentar