Nya Viking 30 – en populär smalspis

By februari 23, 2018 Inspiration
smalpis

Idag är en så kallad smalspis ett populärt komplement till den vanliga elspisen hemma hos många. En smalspis är en vedspis som är smalare än en traditionell vedspis och brukar ha en bredd runt 30 centimeter. Bredden på en traditionell vedspis brukar ofta ligga runt 60 centimeter. Eftersom smalspisen tar så lite utrymme så är den enklare att få plats med hemma i köket än en bredare vedspis.

En smalspis förhöjer mysfaktorn

Att installera en vedspis hemma blir allt vanligare. Man vill ha en lugn, trygg och harmoniskt plats att komma hem till. En vedspis är ett enkelt sätt att förhöja mysfaktorn och göra det hemtrevligt. Den kan också vara en snygg kontrast till ett i övrigt modernt inrett hem. Vissa vill också gärna ha en vedspis hemma så att man har möjlighet att kunna laga mat även om strömmen skulle gå. Eftersom de flesta hushåll idag har en vanlig elspis så kan det ibland vara svårt att få plats med en vedspis också. Därför blir smalspisen allt mer populär eftersom den är ett perfekt komplement till elspisen, samtidigt som den ger hemmet det där ”lilla extra”.

På 50-talet när man började slänga ut vedspisarna för att istället sätta in en elspis, så trodde man inte riktigt att på att elspisen verkligen skulle fungera. Därför satte man in även en smal vedspis så att man hade ett komplement ifall elspisen skulle gå sönder.
-Markus Andersson, Josef Davidssons

Nya Viking 30

Hos Josef Davidssons är Nya Viking 30 en smalspis som många tycker om. Det finns ingen bakugn på den men den har eldstad och en kokplatta så att man har matlagningsmöjlighet ifall strömmen skulle gå.

smalspis nya viking 30

3 varianter av smalspis

Hos Josef Davidssons finns det tre varianter av smalspisar. Förutom Nya Viking 30 så är även Josef Davidssons 320 en populär smalspis. Denna spis är väldigt lik Nya Viking 30, det som skiljer dem åt är att de har olika utseende på framstycken/luckor. Viking 40 kan också räknas som en smalspis då den är endast 40 centimeter bred.

Har du frågor kring våra produkter så är du alltid välkommen att kontakta oss, vi hjälper dig gärna!
info@josefdavidssons.se

Lämna en kommentar