Skip to main content
0

Praktiska och stilfulla tillbehör till vedspis

By juni 1, 2018mars 4th, 2020Inspiration
stilfulla tillbehör vedspis bakugn

Planerar du att installera en vedspis hemma? Eller känner du att din vedspis inte är komplett? I detta inlägg listar vi ett par tillbehör som gör att din uppvärmning blir mer effektiv. Vi ger också tips på tillbehör som är praktiska och samtidigt väldigt stilfulla. Vedspisägare brukar gärna vilja ha hela konceptet när det gäller vedspisen, det är ju det som gör det speciellt.

Tillbehör till din vedspis

Golvskydd

På golvet framför din vedspis behöver du ett skydd som skyddar ditt golv mot gnistor. Vi har golvskydd i olika storlekar och material.

Täljsten

Genom att lägga in täljsten i din bakugnen på din vedspis så kan spisen hålla värmen mycket länge även efter att glöden i spisen har slocknat. Täljstenen har nämligen den fantastiska egenskapen att absorbera värme i upp till tolv timmar. Vi har vi ett brett utbud av täljstenar i olika modeller och vikter. Något som både är praktiskt och snyggt är att sätta upp vår dekortäljsten som en fondvägg. Har du redan en av våra spisar kan du hitta en instruktion på hur du monterar täljstenspaketet i spisen.

Brasfläkt 

Med en brasfläkt kan du minska på ved-/bränsleförbrukningen, vilket gör att fläkten är bra för såväl miljön som för din plånbok. En brasfläkt gör att rummet värms upp på ett mer effektivt sätt genom att sprida ut värmen i rummet, istället för att all värme stiger upp i taket. Med fläktens hjälp kan värmen från vedspisen kännas mer jämn och behaglig.

Luckor

Gillar man hantverk och vackra detaljer har vi ett flertal varmugnsluckor att välja mellan och även ett par fina bakugnsluckor.

vedkorg

Vedkorg

En vedkorg bredvid vedspisen är praktisk samtidigt som den är en fin inredningsdetalj. Vedkorgen Carry Me är lätt och smidig att bära och har en stilren och tidlös design. Den är tillverkad för att ge en lång hållbarhet och kan även fungera som exempelvis förvaring av tidningar. Vedkorgen tillverkas av flera lager finländskt björkfaner som är limmade och formpressade, och finns i fem olika färger.

Kopparcistern

Kopparcistern är ett annat bra tillbehör till vedspis. Har du inget varmvatten i din bostad så kan du behöva en kopparcistern som värmer upp vatten åt dig. Förutom att den är praktisk så förstärker kopparcistern också den gammaldags känsla som vedspisen bidrar med. Det är vanligt att kopparcistern idag används i inredningssyfte eftersom det är en så vacker inredningsdetalj.

Har du frågor kring våra produkter så är du välkommen att höra av dig. Vi hjälper dig gärna!

Close Menu