kundvagn

  • Du har inga produkter i varukorgen.
Välkommen till Josef Davidssons Eftr. Logga in som återförsäljare här!
  • sv
Language  

Royal Viking – kungen bland svenska gjutjärnskaminer

Royal Viking – kungen bland svenska gjutjärnskaminer

By Nov 16, 2017 0 comment
royal viking - gjutjärnskaminer

Vår vackra Royal Viking är kungen bland svenska gjutjärnskaminer. En kamin som passar i alla hem oavsett stil. Royal Viking är en nyproduktion av en 150 år gammal modell. Den ståtligt ornamenterade yttermanteln av gjutjärn är helt intakt med originaldesignen från 1800-talet. Inuti kaminen döljer sig den allra senaste tekniken.

Kungen bland våra gjutjärnskaminer

Kikar du runt bland olika gjutjärnskaminer på jakt efter den perfekta stämningshöjaren till ditt hem? Royal Viking förhöjer mysfaktorn i vilken bostad som helst. I denna kamin har du en varm, pålitlig, trogen och fin vän. En kamin som blir kronan på verket i ditt hem; husets hjärta. Royal Viking är verkligen kaminen som förhöjer mysfaktorn, endast genom att man tittar på den.
Oavsett vad du har för inredningsstil hemma så kommer denna kamin att lyfta ditt bostad. Har du en modernt avskalad skandinavisk inredning, så skapar Royal Viking en uppseendeväckande kontrast i inredningen. Har du en inredning som drar åt det mer traditionella hållet så smälter denna kamin in perfekt.

Royal Viking sprider värme

Royal Viking sprider inte värme endast genom att vara en del av hemmets inredning utan också genom sin konstruktion. Denna kamin har hela 80% hög verkningsgrad och en stor värmegivande yta. Kaminen har extra lång rökgasväg vilket medför att man tar tillvara stor del av värmen från rökgaserna. Värmen avges dels som strålningsvärme och dels genom att luften kan cirkulera mellan kaminens väggar och strömma ut. Gjutgodset har en god värmelagringsförmåga som gör att kaminen avger lång eftervärme. Royal Viking har luftspolade glasytor som motverkar sotning av glaset och ger dig den insyn till brasan du vill ha.

Kaminen från 1800-talet

1800-talet var nystilarnas århundrade. Kring seklets mitt levde nyklassicismen och romantiken sida vid sida och inspirerade till nya former. Samtidigt gjorde industrialismen sitt intåg. Mitt i denna kreativa tid då hantverkskunnandet stod på sin höjd, så skapades Royal Viking som blev ”kungen bland svenska gjutjärnskaminer”.

Share this Post!

Related post