Skip to main content
0

Så uppnår du högre mysfaktor i ditt hem

By augusti 21, 2018februari 12th, 2020Guider & tips, Inspiration
JD 27 på ben

Hösten börjar så sakta dra in över landet. Löven ändrar färg och allt blir lite mer murrigt och luften blir krispigare. Hösten är tiden för avkoppling och pyssel mer hemmavid. Här är tipsen för hur du kan uppnå högre mysfaktor i ditt hem.

Mörkare kulörer skapar ett ombonat intryck

De flesta eftersträvar ett ljust och luftigt hem, men under vinterhalvåret kan mörkare färger skapa mer myskänsla. Att byta ut hela sin inredning är dyrt, men att städa bort glada kulörer från kuddar och gardiner till mer dova toner gör hemmet mer hemtrevligt och mysigt. Sammet och blåa toner är extra hett i höst och passar bra in i både mörka och ljusa miljöer. Passa även på att ta fram det där tjocka, gosiga, duntäcket ur garderoben och bädda om i sängen. Sovrummet ska vara svalt, ca 18 grader, och täcket ska vara din värmekälla.

Även skogen är extra mysig under hösten. Ge dig ut på en riktig skogsvandring och plocka av naturens godis, framförallt lingon och svamp kan man hitta på höstkanten. Har du turen att hitta lite kantareller så kan du göra en god kantarellstuvning. Få saker är så förknippat med höstmys och högre mysfaktor som en toast med stuvning toppat med parmesan. Avnjut den framför brasan, invirad i en filt efter den lite kyliga promenaden.

En vedspis ger högre mysfaktor

Har du förmånen att äga en liten stuga, eller ett hus med äldre charm, kan en vedspis verkligen ge högre mysfaktor. Det är en stilren detalj i hemmet året om, men också en källa som inger levande värme under de kallare månaderna. Tänk er att värma upp en kastrull med hemmagjord varm choklad på en äkta vedspis! Den doften är oslagbar.

Smålandsspisen 28 är vår kvalitets spis av modell mindre. Den är tillverkad av tjockt gjutgods och har en rejäl eldstad. Ugnen är lite mindre så den passar perfekt i fritidshuset eller i ett mindre kök. Detta blir en billig och underbar värmekälla som håller hela natten om du fyller den med täljstenssats. Med spisen följer spiskrok, sotraka, asklåda, spissvärta, pannkitt, termometer samt en slät bakplåt.

högre mysfaktor

Vill du veta mer om våra vedspisar? Fråga oss gärna på [email protected]

2 kommentarer

Close Menu