Skip to main content
0

Svenskt hantverk när det är som bäst

By mars 23, 2018februari 12th, 2020Inspiration
svenskt hantverk

På Josef Davidssons satsar vi på svenskt hantverk av högsta kvalitet. Våra vedspisar och kaminer monteras därför i vår egen fabrik i Reftele. Det har vi gjort sedan 1986. Det är vi som har bäst kunskap om våra produkter och kan på så sätt säkerställa en hög kvalitet. Våra erfarna och skickliga hantverkare bygger ihop varje eldstad för hand.

Vi har ännu inte hittat någon maskin som kan mäta sig med handens eller ögats noggrannhet och känsla. Därför byggs våra gjutjärnsspisar alltjämt ihop för hand i vår fabrik, i småländska Reftele.
– Mikael Andersson, VD Josef Davidssons Eftr.

Allt monteras för hand i Reftele

Sven-Erik Sandvik har arbetat som montör på Josef Davidssons i två år och trivs väldigt bra. Han tycker att det är roligt att få lära sig så mycket om det gamla hantverket och han trivs mycket bra med sina kolleger. Sven-Eriks främsta arbetsuppgifter är slutmontering av spisar och kaminer, inköp av förbrukningsvaror samt produktionsteknik. Sammanlagt är det fyra personer som jobbar i monteringen.

svenskt hantverk

Sven-Erik Sandvik arbetar som montör på Josef Davidssons Eftr.

Tre frågor till Sven-Erik Sandvik

Hur lång tid tar det i snitt att montera en vedspis?

På Josef Davidssons bygger vi i snitt 2 spisar per person och dag.

Hur har gjutjärnsmetoderna förändrats genom åren?

3D tekniken har gjort att man kan bygga eldstaden redan i digital miljö. Möjligheten till finare modeller och maskingjutning ger en bättre precision på gjutdelarna. Numera är det vanligt att använda täljsten på ugnstaket. Detta för att skydda ugnstaket samt för att det ger en jämnare värme i ugnen.

Hur ser Josef Davidsons kvalitetssäkring ut?

Vi plockar del för del. Vi ser delarna, det gör inte maskiner. Det är ett gediget hantverk.

svenskt hantverk

På Josef Davidssons satsar vi på svenskt hantverk av högsta kvalitet. Våra eldstäder monteras därför i vår egen fabrik i Reftele. Något som vi har gjort sedan 1986.

Close Menu