Skip to main content
0

Tips på saker att göra i din sommarstuga

By juli 3, 2018februari 12th, 2020Guider & tips, Inspiration
sommarstuga

Sommaren är här och många njuter nu av den efterlängtade semestern. Har man en sommarstuga så är planen troligen att ett flertal semesterveckor ska spenderas där. Även om man har planerat att ta det riktigt lugnt och vila, så kommer det oftast någon dag då någon i familjen känner sig rastlös och vill hitta på något. Vi tänkte därför ge några tips på vad man kan göra i sin sommarstuga exempelvis när det regnar, eller när man har tröttnat på att bara ta det lugnt.

Tips på saker att hitta på i din sommarstuga

Skriv eller måla 

Är du en av alla dem som många gånger har tänkt att ”jag skulle vilja börja måla” eller ”jag skulle vilja prova att skriva en egen bok”, men känner att du inte har tid eller inspiration mitt i vardagsstressen? I så fall är det ju nu som du ska passa på! Den mysiga och avslappnade miljön i stugan är ett guldläge för att få igång din kreativitet och skaparglädje.

Matlagning

Överraska familjen genom att laga något riktigt gott på vedspisen, eller varför inte baka något i den? Bara den goda lukten från vedspisen kommer få det att vattnas i munnen på dina familjemedlemmar. För inspiration kan du läsa våra tidigare blogginlägg med recept på goda kanelbullar och amerikanska pannkakor.

Lekar för hela familjen

Även om ni är en barnfamilj eller inte, så kan det alltid vara roligt att ha några lekar på lager om man exempelvis blir sittande inomhus för att regnet öser ner.

  • Tipspromenad – skapa en egen tipspromenad med frågor som handlar om er i familjen. Detta är något som brukar kunna leda till en hel del skratt, men också något som gör att man lär sig mer om varandra.
  • Charader – Att leka charader är roligt för både stora och små, något som ofta kan leda till hysteriska skrattanfall.
  • Sällskapsspel – Se till att bunkra med ett rejält gäng sällskapsspel. Mys framför brasan med exempelvis UNO, Yatzy, Mastermind, olika sorters frågesportspel eller varför inte en vanlig gammal hederlig kortlek?

Ska du spendera sommaren i din sommarstuga så hoppas vi att du blivit inspirerad av våra tips i detta inlägg.

Vi på Josef Davidssons önskar dig och din familj en härlig sommar!

1 kommentar

Close Menu