Skip to main content
0

Låt en braskamin ge värme åt ditt hem

By januari 2, 2018mars 4th, 2020Inspiration
braskamin hemtrevligt

Under vinterhalvåret drömmer många om en egen braskamin. Vad är mysigare än att lyssna till en sprakande eld och känna den goda doften av ved? Särskilt när det är som allra kallast ute. Det är inte mycket som slår lyxen att slå sig ner i en skön fåtölj med en god bok och en kopp te framför en värmande brasa. Idag är braskaminen en trendig inredningsdetalj som kan förhöja ett helt rum, eller faktiskt ett helt hem. Samtidigt som den är praktisk är en braskamin också väldigt vacker att titta på.

En braskamin gör hemmet trivsamt

En braskamin skapar en hemtrevlig känsla, trygghet och lugn samtidigt som den ger en härlig värme. Brasan är både vacker och rogivande att titta på. I Josef Davidssons braskaminer ser man elden väl eftersom de flesta kaminerna har generösa fönster. Våra braskaminer har också en hög verkningsgrad vilket betyder att braskaminen utöver trivsel också är effektiv och miljövänlig. För en ännu effektivare uppvärmning kan man välja till en fläkt till braskaminen.

Braskamin i gjutjärn

Josef Davidssons gjutjärnskaminer är utformade för att värma upp i stort sett vilket rum som helst i vårt nordiska klimat. Exempelvis vår gjutjärnskamin Oden är en charmig kamin i all sin enkelhet. Ett äkta hantverk som passar till vilken inredningsstil i världen du än inspireras av. Vår vackre Royal Viking är en 150 år gammal modell i nyproduktion. Bakom sin mönstrade yttermantel döljer sig en gedigen konstruktion med modern teknologi.

Braskamin i täljsten

Med en täljstenskamin drar man nytta av stenens unika egenskaper att absorbera och sprida värme långt efter det att elden har mynnat ut. Josef Davidssons täljstenskaminer har en snygg och stilren utformning som passar både modernt och klassiskt inredda hem. Täljstenskaminen Oden 6300 är en pålitlig och väl beprövad värmelösning i fridlyst design. En braskamin med tidlös design och funktion som gör Oden till en självklar plats att umgås kring.

Close Menu