Under hela Mars har vi kampanjpriser på våra smalspisar

Kontakta oss för att bli hänvisad till närmsta återförsäljare

Välj vilken produkt du är intresserad av

VIKING 30

Nu 17 900:-
inkl moms

Ord pris 19 900:- inkl moms

JD 320

Nu 17 900:-
inkl moms

Ord pris 19 900:- inkl moms

viking 30
Oktoberkampanj Vedspis JD 320
Viking 30

Passa på – Smalspisar på kampanj

Idag är en så kallad smalspis ett populärt komplement till den vanliga elspisen hemma hos många. En smalspis är en vedspis som är smalare än en traditionell vedspis och brukar ha en bredd runt 30 centimeter. Bredden på en traditionell vedspis brukar ofta ligga runt 60 centimeter. Eftersom smalspisen tar så lite utrymme så är den enklare att få plats med hemma i köket än en bredare vedspis.

EN SMALSPIS FÖRHÖJER MYSFAKTORN

Att installera en vedspis hemma blir allt vanligare. Man vill ha en lugn, trygg och harmoniskt plats att komma hem till. En vedspis är ett enkelt sätt att förhöja mysfaktorn och göra det hemtrevligt. Den kan också vara en snygg kontrast till ett i övrigt modernt inrett hem. Vissa vill också gärna ha en vedspis hemma så att man har möjlighet att kunna laga mat även om strömmen skulle gå. Eftersom de flesta hushåll idag har en vanlig elspis så kan det ibland vara svårt att få plats med en vedspis också. Därför blir smalspisen allt mer populär eftersom den är ett perfekt komplement till elspisen, samtidigt som den ger hemmet det där ”lilla extra”.

Läs hela inlägget om Viking 30

4 anledningar till varför du bör ha en vedspis hemma i köket

→  Myset

En vedspis är så mycket mer än en gammal spis i hörnet. Värmen som sprider sig i rummet och knastrandet från elden ger en helt ny nivå av myskänslor. Har du haft en vedspis hemma vet du precis vad vi pratar om.

→ Matlagningen

Du kan också, utöver att få värme, laga mat på din spis. Detta är smidigt när du till exempel ska värma lite vatten och inte orkar sätta på elspisen.

→  Inredning

Detta är ju såklart en smaksak. Men det är både snyggt och praktiskt med vedspis. Traditionellt tycker många att vedspisen passar i äldre kök och gamla hus, men det går även att ha en vedspis i ett nybyggt kök eller hus. I dag finns en så kallad uteluftsanslutning på nya vedspisar vilket innebär att även om ditt hus är riktigt tätt går det att få in luft utifrån till spisen. Läs mer om uteluftsanslutning här.

→  Om strömmen går

Om strömmen går och du har en vedspis hemma behöver du inte oroa dig för varken värme eller mat. Varför vi värdesätter vedspisen högre än en kamin är just detta. Kaminen ger dig endast värme, men hur värmer du vattnet? Hur lagar du din mat? På vedspisen såklart!

Viking 30
ved

Fin ved att elda med

Vill man ha torr och fin ved att elda med till vintern så gäller det att planera. Att hugga veden mellan november och mars är bra för på så sätt undviker man savstigningen då fukthalten i träet ökar.

bygganmalan braskamin

Vanliga frågor som rör ditt köp av eldstad

Har man planer på skaffa sig en eldstad så kan det vara mycket frågor som dyker upp. I det här inlägget svarar vi på några vanliga frågor som vi ofta får kring köp av en eldstad.

sommarstuga

Skillnaden mellan en ny och gammal vedspis

Sedan slutet på 1800-talet har vedspisarna tagit stor plats i våra kök. Än i dag finns det många gamla fina vedspisar kvar i våra hus och såklart många nytillverkade. I dag ska vi visa skillnaden på en ny och gammal vedspis.