Skip to main content
0

Varva ner efter julstressen

By december 28, 2018mars 4th, 2020Tips i juletider
varva ner efter jul

Efter glöggmingel, julfester och paketinslagning är det nu man kan finna tid för avkoppling. December är dessvärre en hektisk månad för många och därför kan man behöva ladda batterierna så att man kan möta 2019 på bästa sätt.

Så gör du för att varva ner efter jul

* Sov. Spara inte sömnen till helgen, försök under lediga dagar att verkligen sova ut.

* Var utomhus! Passa på att åka pulka (om snön har hälsat på vill säga). Att vara utomhus fyller energidepåerna och ger dig lyckorus och ny energi. Hugga ved är ett annat bra alternativ om du äger en vedspis.

* Lär dig virka eller sticka. Första gången du stickar? På nätet finns många olika filmer och tips på hur du lär dig. Passa på att bygga bo i favoritfåtöljen, rikta den mot kaminen / vedspisen eller annan mysig värmekälla och sätt igång och tillverka något!
Att investera i en vedspis gör under för både hem och själ och ofta hör man att vedspisen blir samlingspunkten för familjer.
T
a del av vårt urval av fina vedspisar.

* Ta ett varmt bad eller en lång dusch. Låt disken vara och ha ett litet hemma-SPA för dig själv. Gurkor fungerar utmärkt för trötta ögon och honung återställer fuktbalansen för huden.

smålandsspisen

* Ofta när man får tips om hur man ska koppla av så hör man att man ska stänga av mobilen och inte vara tillgänglig för allt och alla, vilket skapar en inre stress. Men. Det finns appar i telefonen som kan hjälpa dig finna inre ro och få en stunds meditation och avslappning. Sätt telefonen på “stör ej” så att notifikationerna inte plingar och ladda ned en bra mindfulness-app. Faktum är att man efter bara några minuter per dag ska kunna finna total närvaro och fokusering. 

* Drick te av alla dess slag. Varma drycker överlag ger en avkopplande och lugn känsla i kroppen. Pröva något som kallas mindful drinking som gör dig mer medveten och närvarande. Hur smakar teet, hur känns det i munnen? Hur doftar det?

Njut av lugnet och så önskar vi på Josef Davidssons ett gott nytt år!

Close Menu