Skip to main content
0

Vedspisen tar dig tillbaka till en enklare tid

By september 18, 2020februari 9th, 2022Guider & tips, Inspiration
Jd 227 vedspis

Elden har alltid haft en central roll för människan, ända sedan tidig stenålder. Elden gav inte bara värme och ljus utan även möjlighet till att laga mat samt hålla vilda djur borta. Med vedspisen i ditt moderna hem behåller du känslan av ett enklare liv, utan plingande mobiler och fyllda kalendrar. Unna dig en stund att slappna av framför din alldeles egna eldstad.

Vedspisen – en självklar samlingsplats för hela familjen

Det var runt elden som man samlades kvällstid när mörkret kröp närmare, för att få ljus, värme och skydd. Runt elden delade man upplevelser och det var här som berättartraditionen skapades, som lagt grunden för att vi kan lära oss av varandra över generationer. Tänk att samla dina nära och kära framför en brasa på fredag kväll och prata om veckan som varit eller lyssna när morfar delar med sig av minnen.

Läs också: Så får du fart på elden – allt du behöver veta om skorstenen

Kanske är det just längtan tillbaka till en enklare tid som gör att allt fler väljer att installera en vedspis eller vedkamin i hemmet. Vi kan se på bostadsmarknaden att hus och lägenheter med en eldstad väcker ha-begär och det kan vara just denna uråldriga koppling till eldens betydelse som väcker känslorna.

Vedspisen sprider värme och självkänsla i hemmet

När du installerar en vedspis i ditt kök får du inte bara en plats att tillaga mat, utan också en naturlig samlingsplats. Att ta hand om och hålla elden vid liv blir i många familjer en anledning att närvara i köket. Runt vedspisen skapas en självklar plats för samtal, medan värmen och dofterna från maten omsluter hela familjen i en nästan tidlös tillvaro.

När elden sedan falnar framåt kvällen markerar det på ett naturligt sätt dagens slut. Hela familjen kan somna gott medan värmen från vedspisen dröjer sig kvar i hemmet. När det är dags att starta upp elden på nytt börjar en ny dag, en ritual som vi haft sedan begynnelsen. Att skapa och bibehålla en eld är inget man bara gör, utan det bär för många med sig en känsla av att vara kapabel och självständig. Den som kan göra upp en eld klarar sig alltid.

Här hittar du hela vårt sortiment av vedspisar och kaminer.

Hitta Återförsäljare

Close Menu