Vedspisen Viking – Kökets hjälte

By januari 5, 2018 april 16th, 2019 Inspiration
vedspisen viking

Vedspisen Viking – en trygg trotjänare i hemmet. När världen där ute rusar allt fortare söker vi det genuina och enkla. Tid är lyx vi gärna unnar oss, allra helst i vardagen. Det är då kökets hjälte; vedspisen, kommer in i bilden – speciellt om det står Viking på den. Det garanterar nämligen att du får en miljögodkänd vedspis med senaste förbränningsteknik i tidlös design för det moderna köket. I standardutförande leveras Viking med lackerad stålhäll, där hela hällen fungerar som kokplatta.

Vedspisen Viking passar i moderna hem

Vedspisen har en naturlig plats i de svenska köken. Den nya generationens vedspisar VIKING 40, VIKING 60 och VIKING 75 är byggda för att passa in i dagens moderna hem. Stilren design och traditionell funktion som gör köket till en mysigare plats. Trygga trotjänare som ger eld och värme utan att påverkas av några strömavbrott. Släpp loss fantasin och upptäck allt gott du kan laga med hjälp av levande eld.

  • Viking 40 är en 40 centimeter bred vedspis och passar utmärkt som
   komplement till din el- eller gasdrivna köksutrustning.
  • Viking 60 är som namnet anger en 60 cm bred vedspis.
  • Viking 75 är en 75 cm bred vedspis. Alltså en lite större
   modell som ger en extra rymlig ugn och stor eldstad för snabb värme och trivsam
   matlagning.

En mästare för matlagning

Förutom att vara en mästare för matlagning ger vedspisen Viking en behaglig värme långt efter att middagen är serverad. Det har vedspisen gjort i hundratals år, och gör än idag. Tänd upp en kvällsbrasa innan du börjar laga mat så får du en skön värme under flera timmar. Vedspisens kokplatta kan dessutom användas till stekpannor, grytor eller kaffekokare. Ett stämningsfullt sätt att laga mat på, särskilt när du har gäster på besök.

Vedspisen Viking – billig och mijövänlig

En vedeldad spis är ett både billigt och miljövänligt sätt att få värme. På så sätt slipper du dyra elräkningar. Väljer du rätt spis och bra ved kan det till och med vara den mest ekonomiska och skonsamma metoden av alla. Och särskilt tryggt de stunder då åska och stormigt väder orsakar strömavbrott. Den effektiva och miljövänliga förbränningen gör att vedens energi kan utvinnas maximalt och ge en jämn värmealstring. Viking blir en trygghetszon som klarar sin uppgift i alla väder och situationer. Samtliga utföranden har glasad eldstadslucka, som ökar mysfaktorn och gör att du slipper öppna luckan för att kontrollera elden. Kompletterad med konvektionssidor är Viking dessutom godkänd för placering direkt mot brännbart material. Vedspisen Viking finns i vitt och antracitgrått och kan fås höger- eller vänstereldad.

Lämna en kommentar