Skip to main content
0

Vi väljer gjuterier som håller hög kvalitet

By mars 1, 2018februari 12th, 2020Inspiration
gjuterier

Hos oss på Josef Davidssons är kvalitet A och O, därför väljer vi att hålla all produktion hos gjuterier inom Europa. Vi arbetar med fem olika gjuterier, varav ett av dem ligger i Skeppshult i Sverige.

Fem olika gjuterier inom Europa

Vart och ett av de fem gjuterier som vi på Josef Davidssons har valt att arbeta med är experter på olika områden. Det är anledningen till att inte all gjutning sker på ett och samma ställe.

Vi satsar på kvalitet och har valt att gjuta inom Europa och sedan montera eldstäderna på plats i vår fabrik i Reftele.
– Markus Andersson, Josef Davidssons

Ensamma om att gjuta vedspisar i Sverige

Vi på Josef Davidssons är ensamma om att gjuta vedspisar i Sverige. Vår vedspis Smålandsspisen 1896 tillverkas hos Skeppshults gjuteri som bara ligger 2 mil från vår fabrik i Reftele. Gjutning är en svår och komplicerad process vilket gör att kvaliteten mellan olika gjutgods skiljer sig mycket åt beroende på vart det är gjutet.

Gjutjärn är ett levande material vilket innebär att det är svårt att få två bitar precis likadana. Exempelvis kan en del bli helt slät på ytan medan den andra kan få en grövre yta. På sämre gjuterier så skiftar detta väldigt mycket vilket gör att kvaliteten på produkten inte blir bra. Det kan bli problem med passformen och svårt att montera ihop. Det blir snett och vint; en lucka kanske hänger och hela eldstaden känns racklig.

Gjuterier inom Europa = kvalitet

De gjuterier som vi på Josef Davidssons har valt att arbeta med har vanligtvis en mer avancerad och kostsam arbetsprocess, vilket gör att kvaliteten sätts i fokus. Det som levereras till oss i Reftele är välgjort med fin passform och finish. Något som vi värdesätter högt.

All montering sker i Reftele

Genom åren så har viss montering skett på andra ställen än i Reftele. Idag sker all montering hos oss. Vi har därmed full kontroll på produktionen och vet att vi når den kvalitetsnivå som vi vill ligga på.

Close Menu