Modern vedspis – vilken ska man välja?

By november 28, 2017 Guider & tips
modern vedspis

Är du på jakt efter en modern vedspis som uppfyller alla dina önskemål? Den ska vara robust, ha lång livslängd, vara praktiskt användbar, ha hög effektivitet, inge en stämningsfull känsla och kanske även vara vacker att titta på. Dessutom ska det gärna vara enkelt att hitta reservdelar till spisen. Eldar man flitigt i sin vedspis behöver vissa delar bytas ut regelbundet, såsom brännplåtar, roster, spjäll samt de järn- och ståldelar som är direkt utsatta för eld. I detta inlägg ger vi tips inför köpet av en modern vedspis. Har du frågor inför ditt köp så hjälper vid dig gärna eller hänvisar till någon utav våra återförsäljare.

Vanlig fråga om vedspisar

En vanlig fråga vi får är ifall man måste lägga in ny ved hela tiden i en vedspis. Svaret är att det behövs inte när du har en vedspis med modern förbränningsteknik. De äldre spisarna har mycket luftinsläpp eftersom att de inte är täta, vilket bidrar till att elden brinner snabbare. Men de nya spisarna är täta och man behöver därför inte lägga in ved hela tiden. En vedspis med modern förbränningsteknik ska brinna i 45-60 minuter utan att man behöver fylla på ved.

Våra moderna vedspisar

Vi har tre vedspisar som har en modern och stilren design. De passar in i det supermoderna köket, där mysfaktorn värderas lika högt som kvalitet, design och funktion. Skötseln är lika enkel som suverän – sotlucka och vedlåda finns lättillgängligt framtill. Siffran anger spisens bredd i cm. Läs gärna mer om dem nedan:

I vårt sortiment finns också ett flertal vedspisar med en gammaldags och traditionell design. Även dessa modeller har modern förbränningsteknik och uppfyller alla gällande utsläppskrav. Man kan också ansluta uteluft direkt till vedspisarna som ofta är ett krav vid nybyggnation. Läs mer om dem nedan:

En vedspis har lång livslängd

En vedspis är bättre än många moderna prylar som kräver el, chip och uppkoppling. Faktum är att den fungerar lika bra idag som för 150 år sedan och den platsar lika väl i ett nybyggt hus av senaste snitt som i traditionella hem. Genom att blanda ”gammalt och nytt” i heminredningen får du bostaden att kännas personlig och unik. En vedspis i gammaldags design blir en kontrast och väldigt iögonfallande i ett hem som i övrigt är inrett i morden skandinavisk stil.

Har du frågor kring ditt val av vedspis så är du välkommen att kontakta oss på Josef Davidssons. Vi hjälper dig gärna!

info@josefdavidssons.se

Lämna en kommentar