Skip to main content
0

Modern vedspis – vilken ska man välja?

By maj 21, 2019februari 18th, 2022Guider & tips
JD 320

Är du på jakt efter en modern vedspis som uppfyller alla dina önskemål? Den ska vara robust, ha lång livslängd, vara praktiskt användbar, ha hög effektivitet, inge en stämningsfull känsla och kanske även vara vacker att titta på. Dessutom ska det gärna vara enkelt att hitta reservdelar till spisen. Eldar man flitigt i sin vedspis behöver vissa delar bytas ut regelbundet. Vanligtvis brukar man behöva byta ut slitdelar som tillexempel brännjärn, cisternjärn och roster. I detta inlägg tipsar vi inför köpet av en modern vedspis. Har du frågor inför ditt köp hänvisar till någon utav våra återförsäljare.

Vanlig fråga om vedspisar

En vanlig fråga vi får är ifall man måste lägga in ny ved hela tiden i en vedspis. Svaret är att det inte behövs när du har en vedspis med modern förbränningsteknik. De äldre spisarna har mycket luftinsläpp eftersom att de inte är täta, vilket bidrar till att elden brinner snabbare. De nya spisarna är helt täta och man behöver därför inte lägga in ved lika ofta. En vedspis med modern förbränningsteknik ska brinna i 45-60 minuter utan att man behöver fylla på ved, man brukar räkna med att 1 kg ved ska brinna i 45 minuter.

Våra moderna vedspisar

Vi har tre moderna vedspisar som har en stilren design likt vanliga elspisar. De passar in i det supermoderna köket, där mysfaktorn värderas lika högt som kvalitet, design och funktion. Skötseln är lika enkel som suverän – sotlucka och vedlåda finns lättillgängligt framtill. Vi spisarna Viking i från Österrike anger siffran spisens bredd i cm. Vårt senaste tillskott JD 227 är en toppmodern vedspis inspirerad av 50 talets traditionella järnspisar utan ornament. Luckan öppnas nedåt och det går att välja mellan svarta eller vita porslinshandtag. I samma serie av JD-produkter hittar du vår senaste smalspis JD 320 som kommer med trähandtag för extra myskänsla.

I vårt sortiment finns också ett flertal vedspisar med en gammaldags och traditionell design. Även dessa modeller har modern förbränningsteknik och uppfyller alla gällande utsläppskrav. Man kan också ansluta uteluft direkt till vedspisarna som ofta är ett krav vid nybyggnation.

modern vedspis
Vår moderna vedspis Viking 40, finns i vit eller antracit. Det går även att beställa med konvektionssidor så att du kan installera spisen direkt mot köksinredningen. 

En vedspis har lång livslängd

En vedspis är bättre än många moderna prylar som kräver el, chip och uppkoppling. Faktum är att den fungerar lika bra idag som för 150 år sedan och den platsar lika väl i ett nybyggt hus av senaste snitt som i traditionella hem. Genom att blanda “gammalt och nytt” i heminredningen får du bostaden att kännas personlig och unik. En vedspis i gammaldags design blir en kontrast och väldigt iögonfallande i ett hem som i övrigt är inrett i morden skandinavisk stil.

Close Menu